• Power Fish Day

    Fish Power Day

    W każdy wtorek mamy dla Was świeżą rybę.

  • Restauracja

    Restauracja

    Smakuj

O restauracji

Restauracja Progress Bar to nowoczesne i klimatyczne miejsce z śródziemnomorską kuchnią. Nasi kucharze przygotują potrawy, zoptymalizowane pod kątem zdrowia i smaku, które zaskoczą wyrafinowanych smakoszy.

Serwujemy śniadania od 7.00 do 12.00 oraz obiady od 12.00 do 15.30. Od 18:00 do 20:00 można zarezerwować stolik. W godzinach otwarcia restauracji można również kupić gorące przekąski, dania z grilla, owoce, warzywa, desery, aromatyczne kawy smakowe, świeżo wyciskane soki i napoje proteinowe.

Dania obiadowe można zamawiać z wyprzedzeniem, na wybraną przez siebie godzinę – osobiście w restauracji albo telefonicznie.

W Progress Barze możesz zorganizować coś wyjątkowego np. urodziny w gronie przyjaciół, spotkanie ze znajomymi. Masz do dyspozycji 40-osobową salę na parterze, 60-osobową na piętrze oraz taras. Każda okazja jest warta tego, by wspólnie świętować. Skontaktuj się z nami, a przedstawimy Ci szczegóły oferty.

Zarezerwuj stolik


Menu a’la carte

  • ŚNIADANIA

    • Bułki: z szynką, z twarożkiem, z pasztetem, z pastą jajeczną3,5 zł
    • Bułki: z tuńczykiem, z salami4 zł
    • Bułki z kotletem drobiowym 5 zł
    • Sałatki: grecka, z kurczakiem, makaronowa 3,5 zł
    • Sałatka tortellini 6 zł
    • Omlety: z dodatkami 6 zł
    • Omlety: z dodatkami i żółtym serem 7 zł
    • Jajecznica: z dodatkami 5,5 zł
    • Tosty z serem, szynką i pomidorem 3 zł
    • Jajko sadzone na bekonie z tostem 5 zł
    • Mini pizza z dodatkami 4,9 zł
    • Gorące kiełbaski, frankfuterki z musztardą, ketchupem (3 szt.)6,5 zł
    • Hot Dog4,5 zł
    • Zapiekanka4,9 zł
    • Musli z ciepłym mlekiem 3 zł
    • Musli z jogurtem naturalnym5 zł
    • Rogal z masłem 1,8 zł
    • Rogal z masłem orzechowym, z dżemem, z miodem2,5 zł
    • Serek wiejski 3,5 zł
    • Jogurt 2,5 zł
  • DANIA GŁÓWNE

    • Tradycyjny kotlet schabowy 10 zł
    • Kotlet drobiowy 10 zł
    • Nuggetsy z kurczaka z dipem ziołowym 10 zł
    • Tortilla z kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym 10 zł
    • Tortilla z warzywami sosem pomidorowym 9 zł
    • Panierowany camembert/żółty ser z żurawiną 10 zł
    • Sałatka z mini camembertami, z sosem winegret 10 zł
    • Kurczak po seczuańsku 10 zł
    • Hamburger wołowy z sosami 18 zł
    • Cheeseburger wołowy z sosami 19 zł
    • Grillowany stek z polskiego antrykotu 16 zł
    • Warzywa po chińsku z patelni 10 zł
    • Warzywa z kawałkami wołowiny 14 zł
    • Krewetki smażone na maśle z chrupiącą bagietką 25 zł
    • Tradycyjna rolada wołowa z kluskami 20 zł
  • DESERY

    • Tiramisu8 zł
    • Deser na na bazie likieru Amaretto oraz ciastek biszkoptowych.

    • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną6 zł
    • Bita śmietana z galaretką6 zł
    • Drożdżówki 2 zł
    • Ciasto z owocami5 zł
    • Sałatka owocowa5 zł
    • Mini tarta z jabłkiem, serem4 zł
  • Kawy i herbaty

    • Espresso 5 zł
    • Americano black 5 zł
    • Americano white 5 zł
    • Americano white z adwokatem 7 zł
    • Cappucino 5 zł
    • Latte 6 zł
    • Latte różne smaki 7,5 zł
    • Herbata smakowa 3 zł
    • Herbata czarna z cytryną 3 zł
  • Świeże soki

    • Soki: marchewkowy, jabłkowy3,5 zł
    • Soki: pomarańczowy, grejpfrutowy7 zł
  • Smoothie

    • Szpinakolada13 zł
    • Świeżo wyciskany sok pomarańczowy, melon, kiwi, ananas.

    • Sun Shine9zł
    • Smoothie na bazie brzoskwiń z sokiem pomarańczowym i nutką cytryny.

    • Pinacolada 10 zł
    • Smoothie o kremowej konsystencji, na bazie ananasa i lodów waniliowych.

    • Passion Fruit10 zł
    • Smoothie z bananem, kiwi, brzoskwinią i jogurtem naturalnym.

    • Lilla Rose9 zł
    • Kompozycja truskawek z jogurtem naturalnym i sokiem żurawinowym.

    • Green Frog9 zł
    • Smoothie na bazie kiwi i brzoskwiń.

    • Koktajl wysokobiałkowy7,5 zł
    • Wysokoenergetyczny napój mleczno-owocowy.

    • Blue Berry10 zł
    • Kompozycja jagód, truskawek, żurawiny z sokiem z owoców leśnych.

    • Banana Coffee8 zł
    • Smoothie na bazie kawy, bananów i lodów.

    • Snickers10 zł
    • Smoothie z orzechami, mlekiem i lodami.


Menu IP

  • Poniedziałek 2018-06-18

    • FILET Z KURCZAKA PO KUBAŃSKU10,00 zł
    • GRILLOWANY SCHAB Z PIKANTNYM DIPEM11,00 zł
    • GRILLOWANY MEDALION WOŁOWY Z MASŁEM ZIOŁOWYM12,00 zł
    • CIECIERZYCA W SOSIE CURRY Z RYŻEM11,00 zł
    • OPIEKANY FILET MIRUNY W MARYNACIE OCTOWEJ9,00 zł
    • KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GROSZKIEM PTYSIOWYM5,00 zł
    • Dodatki skrobiowe:0,00 zł
      • BEZ SOSU
      • FRYTKI
      • RYŻ BASMATI
      • ZESTAW FRYTKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW RYŻ+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW ZIEMNIAKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM
    • Dodatki warzywne:3,50 zł
      • BAR SAŁATKOWY
  • Wtorek 2018-06-19

    • GRILLOWANY KURCZAK Z CIECIORKĄ I MARCHEWKĄ W WINIE12,00 zł
    • KARCZEK ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I SEREM11,00 zł
    • KLOPSY Z CZERWONEJ FASOLI I CIECIORKI Z DIPEM10,00 zł
    • DROBIOWY BURGER FARMERA14,00 zł
    • MAKARON CHOW MEIN Z WARZYWAMI I GRZYBAMI11,00 zł
    • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ, WARZYWAMI I GRZYBAMI17,00 zł
    • SANDACZ W SOSIE HOLENDERSKIM PUREE Z GROSZKU I RYŻ29,00 zł
    • KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI I GRZYBKAMI5,00 zł
    • Dodatki skrobiowe:0,00 zł
      • BEZ SOSU
      • FRYTKI
      • RYŻ BASMATI
      • ZESTAW FRYTKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW RYŻ+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW ZIEMNIAKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM
    • Dodatki warzywne:3,50 zł
      • BAR SAŁATKOWY
  • Środa 2018-06-20

    • KAWAŁKI KURCZAKA W SOSIE PAPRYKOWYM11,00 zł
    • WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU11,00 zł
    • PILAW Z SOCZEWICĄ I MIKSEM RYŻOWYM11,00 zł
    • PILAW Z SOCZEWICĄ, MIKSEM RYŻOWYM I WOŁOWINĄ16,00 zł
    • ZAPIEKANKA CHŁOPSKA Z SOSEM POMIDOROWYM12,00 zł
    • BURGER WARZYWNY Z DIPEM Z PAPRYCZEK10,00 zł
    • ŻUREK Z BOCZKIEM, KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI6,00 zł
    • Dodatki skrobiowe:0,00 zł
      • BEZ SOSU
      • FRYTKI
      • RYŻ BASMATI
      • ZESTAW FRYTKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW RYŻ+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW ZIEMNIAKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM
    • Dodatki warzywne:3,50 zł
      • BAR SAŁATKOWY
  • Czwarek 2018-06-21

    • KURCZAK PO SECZUAŃSKU11,00 zł
    • SCHAB W SOSIE MYŚLIWSKIM11,00 zł
    • RUMSZTYK WOŁOWY W JARZYNACH12,00 zł
    • CANELLONI ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I SUSZ POMID12,00 zł
    • RISOTTO Z KURCZAKIEM, GROSZKIEM I RUCOLĄ11,00 zł
    • POLĘDWICZKA WIEPRZ sv PUREE Z MARCHEWKI I CIECIORK29,00 zł
    • ZUPA WARZYWNA MINESTRONE4,00 zł
    • Dodatki skrobiowe:0,00 zł
      • BEZ SOSU
      • FRYTKI
      • RYŻ BASMATI
      • ZESTAW FRYTKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW RYŻ+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZESTAW ZIEMNIAKI+ SURÓWKA (NA WYNOS)
      • ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM
    • Dodatki warzywne:3,50 zł
      • BAR SAŁATKOWY
  • Piątek 2018-06-22

    • FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z SEREM, RYŻ+ ZES12,90 zł
    • MIRUNA Z SOSEM PIECZARKOWYM,RYŻ, ZESTAW SUR12,90 zł
    • SCHAB PO SZTYGARSKU, ZIEMNIAKI+ SURÓWKI12,90 zł
    • WĄTRÓBKA DR. Z CEBULKĄ I JABŁKIEM,ZIEMNIAKI I SURÓ12,90 zł
    • MAKARON TAGLIATELLE Z OWOCAMI MORZA, ZESTAW SURÓWE12,90 zł
    • LASAGNE ZE SZPINAKIEM I SOSEM POM.+ ZESTAW SURÓWEK12,90 zł

Załoga kuchni

Tomasz Szlachetka

Tomek jest kucharzem z wieloletnim stażem. Pracował w gliwickich restauracjach pod fachowym okiem polskich i zagranicznych szefów kuchni. Miał okazję gotować m.in. dla Krystyny Jandy, Justyny Steczkowskiej, Andrzeja Grabowskiego. Jego dań kosztował również Ray Wilson, członek legendarnej grupy Genesis, oraz piłkarze reprezentacji Polski i Angli.

Gotowanie jest stylem mojego życia. To prawdziwa sztuka. Czuję się jak artysta – kucharz i wierzę, że mogę tworzyć coś wyjątkowego, zawsze innego i jednocześnie zachwycającego swoim smakiem.

Tomasz Szlachetka

Zastępca Szefa Kuchni

Rafał Pietras

Rafał to wykwalifikowany kucharz, który ukończył technikum gastronomiczne. Od kilku lat zdobywa doświadczenie w swoim zawodzie i rozwija swoje kulinarne umiejętności.

Gotowanie interesuje mnie od zawsze – to moje największe hobby, które rozwijam i doskonalę każdego dnia. Mam nadzieję, że każdy z Was będzie miał okazję spróbować moich potraw, w których przygotowanie wkładam wiele serca.

Rafał Pietras

Kucharz


Załoga kuchni c.d.

Jadwiga Rasztabiga

Jadzia to prawdziwa gospodyni. Stawia przede wszystkim na sprawdzoną, domową kuchnię, wkładając w przygotowywane przez siebie dania całe swoje serce.

Kuchnia, zarówno w restauracji, jak i w domu to dla mnie bardzo ważne miejsce. Tutaj mogę zrobić coś dla innych. Dla mnie najbardziej liczy się to, aby wszystkim smakowało tak, jak w domu.

Jadwiga Rasztabiga

Pomoc kucharza

Joanna Łada

Joanna jest osobą, która z przyjemnością gotuje dla swojej rodziny oraz przyjaciół.

Dzięki przygotowywaniu potraw mogę się wykazać swoją wyobraźnią. Lubię wyzwania i eksperymentowanie w kuchni, bo dzięki temu odkrywam nowe smaki.

Joanna Łada

Pomoc kucharza


Załoga kuchni c.d.

007

Urszula Sadowska

Manager Baru

Marta-Szuwald

Marta ukończyła technikum gastronomiczne. Jest również baristą. Parzy pyszną kawę, której smak doceni każdy, nawet najbardziej wymagający miłośnik kawy.

Podczas parzenia kawy staram się wydobyć z niej to, co jest w niej najważniejsze, czyli smak i aromat. To bardzo ważne, aby odpowiednio wykonać ten „rytuał”, gdyż w przeciwnym razie kawa może stracić wszystkie swoje walory.

Marta Szuwald

Kelnerka

Maryla Wilczyńska

Maryla dzięki swojej rodzinie odkryła radość gotowania, którą chętnie dzieli się z innymi.

W restauracji najważniejszy jest klient, a moim zadaniem jest sprostać jego oczekiwaniom. Gotując, chcę by najbardziej wymagający goście wyszli z PB usatysfakcjonowani.

Maryla Wilczyńska

Kelnerka


Załoga kuchni c.d.